Δελτίο Τύπου 2ης ΥΠΕ για την ημερίδα με θέμα "Η διαχείριση του πολυτραυματία στο σύγχρονο ΤΕΠ"

 


   Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου και την παρακολούθησαν ζωντανά 11 νησιωτικές δομές υγείας, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής. Πειραιάς

  "Το Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», ημερίδα με θέμα «Η διαχείριση του πολυτραυματία στο σύγχρονο    ΤΕΠ» . Η ημερίδα οργανώθηκε από την επιστημονική εταιρεία «Δάμων Βασιλείου» και μεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο, σε νησιωτικές δομές υγείας που διαθέτουν σταθμό Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ) και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουν.

  Η 2η ΔΥΠΕ σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή και αξιοποιώντας την υποδομή του ΕΔιΤ, συντόνισε την μετάδοση της ημερίδας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στην περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ΕΔιΤ. Αποτελεί άλλη μια απόδειξη, ότι το ΕΔιΤ, δύναται να συνεισφέρει, τόσο στην διαχείριση ιατρικών περιστατικών, όσο και στην συνεχή εκπαίδευση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Μέσω τέτοιων προσπαθειών επιδιώκεται η άρση των όποιων φραγμών υπάρχουν στη συνεχής εκπαίδευση το ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των νησιωτικών δομών υγείας.

  Την ημερίδα παρακολούθησε ζωντανά, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από τους Σταθμούς Τηλεϊατρικής του Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο», Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώϊο», Γ.Ν. – Κ.Υ. Λήμνου, Κ.Υ. Πάτμου, Κ.Υ. Καρλοβάσου, Κ.Υ. Καρπάθου, Κ.Υ. Πυργίου, Κ.Υ. Αμοργού, Κ.Υ. Ίου, Π.Π.Ι. Σίφνου και Π.Π.Ι. Σύμης.

  Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Νίκαιας, την Οργανωτική Επιτροπή που ανέλαβε την διοργάνωση της ημερίδας, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νησιωτικών μονάδων υγείας που παρακολούθησε την ημερίδα και την εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ και τους συνεργάτες της, που μας υποστήριξαν στην υλοποίηση του πρωτοποριακού αυτού εγχειρήματος."