Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου και την παρακολούθησαν ζωντανά 11 νησιωτικές δομές υγείας, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής. Πειραιάς

  "Το Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», ημερίδα με θέμα «Η διαχείριση του πολυτραυματία στο σύγχρονο    ΤΕΠ» . Η ημερίδα οργανώθηκε από την επιστημονική εταιρεία «Δάμων Βασιλείου» και μεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο, σε νησιωτικές δομές υγείας που διαθέτουν σταθμό Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ) και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουν.

Περισσότερα

 

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, ξεκίνησε να λειτουργεί από το Σταθμό Τηλεϊατρικής του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» Ηπατολογικό Ιατρείο. Το ιατρείο λειτουργεί με προγραμματισμένα ραντεβού, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ), στο πλαίσιο των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε ιατρούς απομακρυσμένων νησιωτικών δομών υγείας, που διαθέτουν Σταθμό Τηλεϊατρικής να διαχειριστούν Ηπατολογικά περιστατικά σε συνεργασία με εξειδικευμένους και καταξιωμένους ιατρούς του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων». Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ιατρείου, γιατροί από τους Σταθμούς Τηλεϊατρικής της Καρπάθου, της Λέρου και της Σύμης έκαναν χρήση της παρεχόμενης Υπηρεσίας.

Περισσότερα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ενεργοποιείται η διαδικασία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά σε απομακρυσμένα νησιά, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ). Συγκεκριμένα, η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο», αξιοποιώντας την υποδομή του ΕΔιΤ, παρέχει στους ιατρούς της Σύμης, Κάσου, Σίφνου, Αμοργού και Οινουσσών την δυνατότητα άμεσης εκτίμησης των καρδιολογικών περιστατικών, μέσω Τηλεϊατρικής. Στην παρούσα φάση, οι ιατροί των προαναφερόμενων νησιών, στο πλαίσιο της 24ωρης εφημερίας του Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο» (ανά τέσσερις ημέρες) μπορούν να ζητούν τη συμβουλή/ εκτίμηση καρδιολόγου στην αντιμετώπιση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών.

Περισσότερα