Τηλεϊατρική για επείγοντα περιστατικά

 Η έγκαιρη και άμεση προνοσοκομειακή περίθαλψη σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών, όπως τα καρδιακά επεισόδια, συμβάλουν στην ουσιαστική μείωση της θνησιμότητας και στη βελτίωση της πορείας του ασθενούς.

Περιπτώσεις που ενδείκνυται η χρήση της είναι:

  • Καρδιακά επεισόδια
  • Ισχαιμικό Εγκεφαλικό επεισόδιο
  • Υποστήριξη σε ακραία περιστατικά
  • Χειρουργικές ασθένειες & φροντίδα τραυμάτων

  Το Μάρτιο του 2017 ενεργοποιήθηκε η διαδικασία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά σε απομακρυσμένα νησιά μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής. Συγκεκριμένα, η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο», αξιοποιώντας την υποδομή του ΕΔιΤ, παρέχει στους ιατρούς της Σύμης, Κάσου, Σίφνου, Αμοργού και Οινουσσών την δυνατότητα άμεσης εκτίμησης των καρδιολογικών περιστατικών, μέσω Τηλεϊατρικής. Στην παρούσα φάση, οι ιατροί των προαναφερόμενων νησιών, στο πλαίσιο της 24ωρης εφημερίας του Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο» (ανά τέσσερις ημέρες) μπορούν να ζητούν τη συμβουλή/ εκτίμηση καρδιολόγου στην αντιμετώπιση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών.

  Το επόμενο διάστημα, πρόκειται να ενεργοποιηθούν και άλλα νοσοκομεία κορμού ως προς την κάλυψη επειγόντων περιστατικών, με σκοπό την καθημερινή υποστήριξη.